Home » مجازات تخریب اموال عمومی

مجازات تخریب اموال عمومی

مجازات تخریب اموال عمومی

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم تا شما را از مجازات تخریب اموال عمومی آگاه کنیم. تخریب در اصل به معنای ویران کردن و نابود کردن می‌باشد. جالب است بدانید که، در قانون جمهوری اسلامی ایران در خصوص اصل جرم تخریب، تعریف و معنای خاصی وجود ندارد. اما در رابطه با مصادیق آن شامل؛ تخریب اموال عمومی و خصوصی، معانی و تعاریفی وجود دارد. پیش از آنکه بخواهیم در رابطه با جرائم تخریب اموال عمومی صحبت کنیم، بد نیست اشاره‌ای داشته باشیم به معنی اموال عمومی و باید بدانیم که اصلا اموال عمومی، شامل چه اموالی می‌شود؟ برای کسب آگاهی بیشتر در رابطه با زمینه‌های مذکور، در ادامه با وب سایت دیوان خرد همراه باشید.

اموال عمومی چیست؟

در واقع اموال عمومی به اموالی اطلاق می شود که در اختیار افراد خاصی نیست و برای استفاده و منافع عمومی است. به همین جهت است که، این اموال تحت کنترل دولت و موسسات قرار دارند. از مصادیق این اموال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  طرق و شوارع عامه و همچنین کوچه ‌هایی که انتهای آنها مسدود نباشد.
  •  پل ‌ها، کاروانسراهای عمومی، میدان‌گاه‌های عمومی و چا‌ه‌هایی که تحت استفاده عموم قرار دارند.
  •  خندق‌ها و خاکریز‌های نظامی و……

مواردی که در بخش بالا به آنها اشاره شد، تنها چند مورد از مصادیق اموال عمومی بود. باید این موضوع را بدانید که دایره اموال عمومی، بسیار گسترده‌تر از این موارد می‌باشد. حال که تا حدودی با اموال عمومی آشنا شدید، بهتر است تا شما را با مجازات تخریب اموال عمومی آشنا کنیم.

مطلب پیشنهادی ما: بهترین وکیل کیفری

مطالب پیشنهادی  نفقه چیست؟

تخریب اموال عمومی

شرایط وقوع جرم تخریب اموال عمومی

جرم تخریب اموال عمومی، جزء دعاوی کیفری به حساب می‌آید. در رابطه با ارکان جرم و موضوع جرم باید به نکاتی اشاره کنیم. در رابطه با موضوع جرم باید بدانید که؛ موضوع جرم به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شود که این سه دسته شامل؛ اسناد، اشیاء و اموال می‌شوند. براساس ماده 46 و 47 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هیچ کس حق تعرض به اموال را ندارد. در صورت تخریب عمدی اموال، به علت ارتکاب به جرم تخریب اموال عمومی، تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

افرادی که عمداً به اموال عمومی آسیب می زنند و قصد ارتکاب جرم را دارند مرتکب جرم می شوند. این اشخاص با این که می دانند این اموال تحت تملک عموم افراد قرار دارد، باز اقدام به تخریب اموال می‌کنند. پس اینجا جا دارد که دوباره اشاره کنیم که؛ مهم‌ترین شرط وقوع جرم تخریب، قصد مجرمانه ‌می‌باشد.

مجازات جرم تخریب اموال عمومی

طبق قانون جمهوری اسلامی ایران ماده 675، اگر شخصی به صورت عمدی اقدام به تخریب و آتش کشیدن اموالی همچون؛ جنگل، کارخانه، هواپیما، کشتی، ساختمان، مزارع و…. نماید، مرتکب جرم تخریب گردیده و مجرم به حساب می‌آید. به دنبال ارتکاب جرم، شخص مجرم به حبس از 2 تا 5 سال محکوم می‌شود.

علاوه بر آنچه که گفته شد، شخصی که اقدام به تخریب و یا به آتش کشیدن اموال عمومی نماید. به گونه‌ای که اموال آسیب دیده دیگر قابل استفاده نباشد، به حبس از 3 ماه تا 10 ( حبس تعزیری درجه ۴ ) سال محکوم خواهد شد. همچنین باید اشاره کرد که، اگرشخصی شروع به اقدام این جرائم کند، یعنی تنها مبادرت ورزیده باشد، به حبس از 1 تا 3 سال محکوم می‌شود.

مطالب پیشنهادی  وکیل خوب

نکته حقوقی که جا دارد در اینجا به آن اشاره کنیم این است که؛ شخصی که محکوم به حبس گردیده است، نه تنها باید حبس را تحمل کند، بلکه باید خسارت وارد شده به اماکن عمومی را پرداخت کند. یعنی شخصی که مرتکب جرم گردیده، دادسرا برای او اقدام به صدور کیفر خواست می‌نماید و به دنبال آن پرونده شخص به دادگاه کیفری ارسال می‌گردد.

مطلب پیشنهادی ما: وکیل پایه یک دادگستری

شکایت در رابطه با تخریب اموال عمومی

نحوه شکایت در رابطه با تخریب اموال عمومی

زمانی که زیان دیده یک شخص حقوقی می‌باشد مانند؛ شهرداری و یا اداره مخابرات، در این حالت آن شخص ( ارگان ) باید با ارائه دادخواست به دادگاه رسیدگی کننده مربوط به جرائم، جبران خسارت ناشی از جرم تخریب را خواستار شود.

دادگاه کیفری موظف است تا علاوه بر رسیدگی به اتهام، در صورت تمایل شاکی مبنی بر جبران خسارت وارده، به آن تقاضا نیز رسیدگی کند. اگر زیان دیده در ابتدا نتوانست و یا حتی تمایل نداشت که، در حین رسیدگی به اتهام اصلی دادخواست جبران خسارت را به دادگاه ارائه دهد، می‌تواند پس از صدور حکم دادگاه این درخواست را ارائه دهد. شاکی باید درخواست خود را به شورای حل اختلاف و یا دادگاه حقوقی ارائه دهد. دادخواست جبران خسارت، با توجه به رقم خسارتی که به اموال وارد شده است، متفاوت می باشد. در بخش زیر به انواع آن اشاره می‌کنیم:

  •  اگر خسارت وارد شده تا 20 میلیون تومان باشد، شاکی باید به شورای حل اختلاف مراجعه نماید.
  •  اگر خسارت وارد شده به اموال، بیش از 20 میلیون تومان باشد، شاکی باید به دادگاه حقوقی محل سکونت شخص متهم مراجعه نماید و درخواست رسیدگی کند.
مطالب پیشنهادی  بهترین وکیل زن تهران

موسسه حقوقی دیوان خرد

مجموعه دیوان خرد، سال‌هاست که در زمینه حل اختلافات و مسائل حقوقی فعالیت می‌کند. این مجموعه با داشتن بهترین و مجرب ‌ترین وکلا، می‌تواند پرونده ‌های مختلف با مسائل حقوقی مختلف را در کمترین زمان ممکن به نتیجه برساند. در صورت تمایل به برقراری ارتباط با وکلای موسسه حقوقی دیوان خرد، کافی است تا با شماره ‌هایی که در انتهای صفحه درج شده است، تماس حاصل نمایید و یا اینکه به صورت حضوری مراجعه نمایید. برای اینکه بهترین وکیل تهران را برای پرونده‌های خود انتخاب کنید، کافی است به دیوان خرد مراجعه نمایید.

نشانی مجموعه: تهران، خیابان فاطمی، رو به رو سازمان آب، جنب خیابان پروین اعتصامی، برج ساعت، طبقه 11، واحد 113

۰۲۱۸۸۹۷۰۳۷۶

 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

امتیاز دهید

جدیدترین مقالات

جستجو در مقالات