Home » کفیل چیست

کفیل چیست

کفیل چیست

فهرست مطالب

کفیل چیست؟ کفیل به معنای ضامن و فردی که از دیگری کفالت می‌کند در زبان عربی، کفیل به معنای ضامن است. و در حقوق به شخصی اطلاق می‌شود که به طور متناوب و برای مدت زمان معین، حضور متهم در مقابل مقامات قضایی را تضمین کرده و در صورت لزوم به جرمی که شاکی به آن متهم شده، جبران ضرر و زیان و صدور و اجرای حکم مربوطه را در نزد مقامات قضایی تضمین می‌کند.

گروه مجرب دیوان خرد در این مقاله قصد دارد تا شما را با کفیل، فرق کفیل و ضامن، و وظایف آن آشنا نماید.

کفیل چیست؟

برای پاسخ به این نوع از سؤالات مرتبط که کفیل چیست؟ وظایف کفیل و ضمانت اجرای عدم انجام وظیفه توسط شخصی که کفالت کرده است، به چه صورت می باشد. می‌بایست به مقررات قانون مدنی، قانون آیین دادرسی کیفری، و قانون اساسی مراجعه نموده و مواد مربوط به عقد کفالت، قراردادهای تأمین و نظارت قضایی، و اصول مربوط به کفالت رئیس جمهور یا رهبری پیش بینی شده اند را مورد بررسی قرار داد.

بنا به ماده ۷۳۴ قانون مدنی، کفالت به عنوان یک قرارداد عقدی تعریف می‌شود که در آن یکی از طرفین متعهد می‌شود شخص ثالثی را در برابر طرف دیگر احضار کند، که به این متعهد کفیل و به شخص ثالث مکفول و طرف دیگر مکفول‌له می‌گویند.

همچنین، ماده ۲۱۷ قانون آیین دادرسی کیفری، برای دسترسی به متهم و تضمین حقوق او، اخذ کفیل را با تعیین وجه الکفاله پیش‌بینی می‌کند.

با توجه به این مقررات، کفیل به عنوان شخصی تعریف می‌شود که به تعهد حاضر شدن شخص دیگری در زمان مشخص برای امور حقوقی یا کیفری می‌پردازد.

مطالب پیشنهادی  بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران

مهم است به‌یاد داشت که در مفهوم کلی، کفیل به شخصی اشاره دارد که وظایف یا مسئولیت‌های شخص دیگری را موقتاً به عهده می‌گیرد تا آن شخص مجدداً به موقعیت خود بازگردد یا جانشینی برای او انتخاب شود، مثل حالاتی که شخصی حضانت فرزندش را به عهده می‌گیرد یا زمانی که رهبری یا رئیس جمهور، یا شخصی در اداره به دلیل ناتوانی یا فوت قادر به انجام وظایف خود نیست و یک فرد موقتاً به جای او منصوب می‌شود.

فرق کفیل و ضامن در چیست؟

فرق کفیل و ضامن در چیست؟ در اکثر موارد، مفهوم کفیل و ضامن با یکدیگر اشتباهاً اندازه‌گیری می‌شوند و اغلب در عموم مردم، تصور می‌شود که وظایف و معانی آنها یکسان است، اما واقعیت چنین نیست.

مفهوم کفیل، نسبت به مفهوم ضامن محدودتر است، زیرا کفیل شخصی است که به صورت مطلق یا مشروط، حضور فرد دیگری یا متهم را تضمین می‌کند، اما ضامن، علاوه بر اینکه پرداخت وجه و حضور فرد دیگر را تضمین می‌کند، در صورتی که شخص معین در صورت عدم ایفای تعهد و یا وجهی پرداخت نکند، مسئول پرداخت آن مبلغ خواهد بود.

فرق کفیل و ضامن در چیست؟

کفیل در دادگاه چیست؟

همانطور که ذکر شد، یکی از موارد استفاده از کفیل در حوزه کیفری است، زمانی که یک فرد در دادگاه، کفیل فرد دیگری می‌شود و در واقع، به عنوان ضامن برای او عمل می‌کند. از این رو قصد داریم در اینجا به این پرسش پاسخ دهیم که کفیل در دادگاه چیست؟

برای پاسخ به این سوال، باید به ماده 217 قانون آیین دادرسی مدنی که در خصوص قرارهای تضمین و نظارت قضایی تعییناتی دارد، مراجعه نمود. این ماده به شرح زیر است:

مطالب پیشنهادی  مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی

برای دسترسی داشتن  به متهم و حضور به موقع وی و برای جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی، بازپرس پرونده، پس از فهمیدن اتهام و تحقیق لازم، در صورت وجود ادله کافی، یکی از این قرارهای تضمین را صادر خواهد کرد، اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله.

بر پایه این ماده، کفیل در دادگاه، شخصی است که پس از صدور قرار اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله توسط متهم، به بازپرس پرونده معرفی می‌شود، او با سپردن وجه الکفاله از سوی کفیل، دادگاه به متهم مجوز موقتی برای آزادی می‌دهد و کفیل متعهد می‌شود که متهم را در زمان مقرر و هر زمانی که دادگاه اقدام لازم دانست، حاضر کند.

در واقع، وظیفه کفیل این است که متهم را در زمان مقرر در دادگاه حاضر کند و در صورت عدم انجام این وظیفه، با مسئولیت اجرای عدم حاضر کردن متهم در دادسرا روبه‌رو می‌شود.

کفیل خانواده چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از مفاهیمی که با کفیل مرتبط است، مفهوم سرپرستی، حضانت، مراقبت و نگهداری است. کفیل خانواده به شخصی اشاره دارد که مسئولیت سرپرستی، مراقبت و نگهداری از اعضای خانواده، به ویژه فرزندان را برعهده دارد.

به طور معمول، در صورتی که پدر خانواده زنده بوده و به‌طور جسمانی سالم و سلامت باشد، وظیفه کفیل خانواده به عنوان پدر است. اما در صورت فوت یا بیماری و یا غیبت پدر به هر دلیلی، مسئولیت سرپرستی به مادر یا یکی از فرزندان ارشد که قادر به تدبیر امور مالی و سرپرستی خانواده باشد، منتقل می‌شود.

مطالب پیشنهادی  شرایط و روش های فسخ قرارداد

پس از توضیح مفهوم کفیل خانواده، در ادامه مقاله، می‌خواهیم به بررسی وظایف کفیل مادر بپردازیم و تشریح کنیم که به عنوان مادر، چه وظایفی به عهده او می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره کفیل رهبری، می‌توانید مقاله زیر را مطالعه فرمایید.

کفیل خانواده چیست و چه کاربردی دارد؟

وظایف کفیل مادر چیست؟

در شرایطی که مادر به دلیل فوت همسر، زندانی بودن او یا طلاق، قادر به سرپرستی نباشد، یکی از فرزندان ارشد که به سن بلوغ رسیده، رشید یا رشیده است و از سلامت عقل برخوردار می‌باشد، می‌تواند کفالت یا سرپرستی مادر را بر عهده گیرد و برخی از امور را به نیابت از او انجام دهد.

وظایف کفیل مادر شامل سرپرستی و نگهداری از او، انجام امور اداری، مدیریت امور مالی و غیر مالی و موارد مشابه می‌باشد. در صورتی که مادر به فرزند خود اعطای وکالت کاری دهد، وظایف کفیل بیشتر شامل مدیریت امور به عنوان وکیل مادر نیز می‌شود. همچنین، زمانیکه تجرد مادر به دلیل فوت همسر یا طلاق بیش از 30 ماه شود، فرزند پسر می‌تواند در صورت واجد شرایط بودن اقدام به معافیت از خدمت سربازی کند.

مجموعه وکلای دیوان خرد در تهران با مدیریت مهدی ضرغام، با داشتن ۲۰ سال سابقه وکالت و دفاع از صدها پرونده کیفری ،حقوقی، تجاری، خانوادگی و ثبتی و…آماده خدمت رسانی به همه عزیزان هموطن و صاحبان کسب و کار بر اساس نیازهای مختلف آنها می باشد.

ارتباط با ما

tel:۰۲۱-۲۸۴۲۰۶۷۶

هلدینگ تبلیغاتی تابلوشو

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

امتیاز دهید

جدیدترین مقالات

جستجو در مقالات