Home » حضانت بچه بعد از طلاق با کیست؟

حضانت بچه بعد از طلاق با کیست؟

حضانت بچه بعد از طلاق با کیست؟

فهرست مطالب

بعد از ازدواج زوجین ممکن است به هر دلیلی به توافق نرسیده و درخواست طلاق کنند. در این هنگام اگر زوجین فرزندی داشته باشند، باید در رابطه با حضانت فرزند تصمیم گیری کنند. خانواده یکی از اصلی‌ترین ارکان‌های جامعه می‌باشد. از آنجایی که با طلاق آینده کودک تحت تاثیر قرار می‌گیرد، حضانت بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

حال ممکن است سوالی ذهن پدر مادر را به خود درگیر کند که حضانت بچه بعد از طلاق با کیست؟ حضانت فرزند در دادگاه طبق نظر قاضی مشخص می‌شود. البته سرپرستی فرزند به عوامل دیگری نیز بستگی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. شما نیز می‌توانید برای به سرپرستی گرفتن فرزند خود، از وکیل پایه یک دادگستری نیز کمک بگیرید.

حضانت فرزندان بعد از طلاق والدین

حضانت به معنای به سرپرستی گرفتن فرزند می‌باشد. شرایط بسیاری حضانت فرزند را مشخص می‌کند؛ اگر فرزند بالای 18 سال داشته باشد می‌تواند سرپرست خویش را انتخاب کند. اما اگر فرزند زیر سن قانونی باشد، باید با نظر کارشناس و تایید صلاحیت والدین حضانت مشخص شود. اگر هر دو طرف یعنی پدر و مادر دارای صلاحیت‌های لازم بودند، می‌توانید حضانت مشترک بگیرید. بدان معنا که فرزند هم نزد پدر و هم نزد مادر می‌تواند زندگی کند.

حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است؟

حضانت فرزند تا چند سالگی با مادر است
مادر تا چند سالگی حضانت را بر عهده دارد

سوال دیگری که در رابطه با حضانت فرزند بعد از طلاق به وجود می‌آید، این است که مادر تا چند سالگی می‌تواند سرپرستی فرزند را به عهده بگیرد. در ایران حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن با پدر است. مادر می‌تواند برای نگه‌داشتن فرزندان دادخواست حضانت بدهد. بعد از رسیدگی در دادگاه و تایید صلاحیت، مادر می‌تواند حضانت دائم بچه را بگیرد.

مطالب پیشنهادی  نفقه چیست؟

حضانت فرزند بالای 18 سال با کیست؟

پیش‌تر اشاره کردیم که سرپرستی فرزند تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن با پدر است. هنگامی که فرد به سن بلوغ رسید، خود می‌تواند مشخص کند که با کدام یک از والدین خود زندگی کند. لازم به ذکر است اگر فرزند به سن قانونی رسیده باشد و طرف خود را حتی در صورت نداشتن صلاحیت انتخاب کند، دادگاه کاملا به نظر او احترام خواهد گذاشت.

حضانت فرزند دختر و پسر بعد از طلاق با کیست؟

حضانت فرزند دختر و پسر بعد از طلاق با کیست
حضانت کودکان بعد از طلاق با کیست

اگر زوجین فرزند دختر داشته باشند و از هم جدا شده باشند، کودک از نوزادی تا 7 سالگی نزد مادر خواهد ماند. از سن 7 تا 9 سالگی نیز حضانت به پدر داده می‌شود. فرزند پسر نیز شرایط مشابهی را دارد؛ حضانت پسر از نوزادی تا 7 سالگی با مادر و از 7 تا 15 سالگی با پدر است. هنگامی که فرزندان به سن بلوغ فکری (18 سال) رسیده باشند، خود می‌توانند مشخص کند که با کدام والدین می‌خواهد زندگی کند.

به چه علت حضانت از والدین گرفته میشود؟

اگر پدر و مادر صلاحیت لازم را جهت دریافت حضانت فرزند نداشته باشند، سرپرستی فرزند از آنان گرفته می‌شود. در مواری ممکن است دادگاه حضانت یک جانبه را به یکی از والدین بدهد. لازم به ذکر است در تعیین حضانت فاکتورهای مختلفی از جمله ثبات روانی والدین، صلاحیت اخلاقی، ثبات عاطفی و اقتصادی و غیره در نظر گرفته می‌شود. شرایطی که سبب سلب حضانت از والدین می‌شود عبارتند از:

  • اعتیاد شدید مادر یا پدر
  • داشتن بیماری‌های عصبی
  • سو استفاده کردن از کودک
  • کتک زدن کودک
مطالب پیشنهادی  بهترین وکیل قرارداد و دعاوی مشارکت

سخن آخر

طلاق یکی از مشکلاتی است که آینده کودک را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. نبود یکی از والدین می‌تواند تمامی ابعاد زندگی کودک را تحت شعاع قرار دهد. حضانت بچه بعد از طلاق باید به طور کامل بین والدین مشخص شود. اگر طرفین نتوانند میان خود مشکل را حل کنند، دادگاه ورود کرده و با نظر کارشناس حضانت به یکی از والدین داده می‌شود. به طور کلی فرزند می‌تواند تا سن 7 سالگی با مادر و تا رسیدن به سن بلوغ نزد پدر زندگی کند. هنگامی که شخص به طور کامل به بلوغ فکری رسید (18 سال) می‌تواند مشخص کند که با کدام یک از والدین قصد ادامه دادن دارد.

سوالات متداول

  1. حضانت فرزند دختر با مادر است یا پدر؟
    حضانت و سرپرستی فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر و تا 9 سالگی با پدر است.
  2. حضانت فرزند بعد از 18 سال با کیست؟
    زمانی که فرد به سن بلوغ برسد، می‌تواند مشخص کند که با کدام یک از والدین خود قصد ادامه دادن و زندگی کردن دارد.
  3. در چه صورتی حضانت از والدین سلب می‌شود؟
    در صورتی که پدر یا مادر دارای بیماری‌های روانی، اخلاقی و غیره باشند حضانت از آن‌ها گرفته خواهد شد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

5/5 - (1 امتیاز)

جستجو در مقالات