Home » آیا بدحجابی جرم است

آیا بدحجابی جرم است

آیا بدحجابی جرم است

فهرست مطالب

در این مقاله در مورد اینکه آیا بدحجابی جرم است یا نه صحبت خواهیم کرد. در مورد جرم حجاب یا بی حجابی، اگر از نظر شرعی آن را بدانیم، آیا عمل مذکور از نظر سنت ما حرام است و از سایرین مهمتر است؟ در کشورهای غربی و از نظر شرع، عدم رعایت آن را غیرقانونی می دانند، نتیجه قانونی قانونگذار این الزام را برای زنان یک قاعده و هنجار پذیرفته و عدم رعایت آن را مساوی با اجرای حکم مجازات می داند. در این مقاله سعی می کنیم به این سوال حجاب چه جرمی دارد؟ پاسخ دهیم. تا پایان مقاله همراه من باشید.

آیا بدحجابی جرم است؟

اسلام محدودیت های خاصی را برای پوشش زنان وضع کرده است. همچنین قوانین موضوعه ما نیز بر اساس احکام اسلامی نوشته شده است، این قانونگذار می خواهد بگوید بی حجابی جرم است. بنابراین زنان و دخترانی که اقدام به رفع حجاب می کنند به جرم بی حجابی مجازات می شوند. اگرچه برخی از زنان و دختران کشورمان از وجود چنین قانونی آگاهی ندارند و معتقدند که این موضوع کاملا شخصی می باشد. اما با مطالعه دقیق قانون اساسی کشورمان می توان به مبانی حقوقی این مبحث درک کرد. در ادامه این مطلب از وب سایت گروه دیوان خرد بیشتر با جزییات این سوال که آیا بدحجابی جرم است یا خیر خواهیم پرداخت.

جرم بدحجابی

بدحجابی یا بی‌ حجابی چیست؟

حجاب در لغت به معنای پوشش است و در شرع برای زنان به معنای پوشاندن گردن و مو و سر به جز دور صورت است. البته بدن هم باید پوشیده باشد به جز دست و پا تا کمر. اما برای اینکه جرم حجاب محقق شود و قانون باید مجازات حجاب یا حجاب را تعیین کند. از آنجایی که قوانین ما بر اساس شرع است، رسم حجاب نیز مانند شرع است. بی حجابی به این معناست که انسان به آنچه در دین اسلام و شرع در مورد حجاب و محدودیت های آن مقرر شده است، پایبند نباشد. اسلام برای پوشش زنان حدودی تعیین کرده است و همه زنان مسلمان باید از آن پیروی کنند. محدودیت شرعی حجاب پوشاندن سر و دست و پا تا قوزک و پوشاندن بقیه بدن به جز صورت گرد می باشد.

مطالب پیشنهادی  برائت یعنی چه؟

برای مشاوره رایگان با وکیل در مورد جرم بی حجابی با ما تماس بگیرید. 

جرایم بدحجابی

حال که تا حدودی با این موضوع آشنا شدیم بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که مجازات بی حجابی چیست؟ توجه داشته باشید که قانون‌گذار بدحجابی را جرم می دانند. در ماده 638 قانون مجازات اسلامی مصوب 75 آمده است: کسی که مدعی ارتکاب جرم ممنوعه در اماکن عمومی، یا خیابان باشد، علاوه بر مجازات به حبس از ده روز تا دو ماه یا (۷۴)‌ ضربه شلاق محکوم می‌شود. در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای مجازات نباشد ولی موجب عفت عمومی شود، فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین وکیل تهران

تبصره – برای زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند مجازات حجاب حبس از ده روز تا دو ماه و یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال است.

وکیل کیفری

یک وکیل کیفری از گروه دیوان خرد نیز توضیح می دهد:

مقصود قانونگذار این است که مرتکبان چنین اعمالی (مانند بد حجابی) علاوه بر انزجار اجتماعی از رفتار و تخطی از موازین شرعی، برای حفظ طهارت و عفت عمومی را مجازات کند. بر این اساس هر عملی که به شرم و نجابت یک جامعه لطمه بزند، خلاف عفت محسوب می شود. به عبارت دیگر، هر عملی که از نظر اکثریت افراد یک جامعه بر حسب آداب و رسوم و اعتقادات اخلاقی و اجتماعی زشت و شرم آور باشد، خلاف شئونات و مسئولیت تشخیص آن بر عهده قاضی دادگاه است.
از نظر شرعی، جرایم کیفری عبارت است از هرگونه فعل یا ترک فعل که قانوناً ممنوع و مستوجب مجازات قانونی باشد مانند بدحجابی قانونگذار تصریح کرده است که با استفاده از این ماده قانونی هرگونه اقدام غیرقانونی مجازات خواهد شد.
در حال حاضر رویه رایج بد حجابی را جرم می‌داند و مجازات حبس از ده روز تا دو ماه و جزای نقدی دارد. البته مخالفانی هم دارد.
مثلاً برخی می گویند «بدون حجاب» به معنی بی حجابی اطلاق می شود و زنانی که قسمتی از موهای خود را نشان می دهند بدحجاب است نه بی حجاب. این یعنی که تبصره ماده فوق، مشمول افراد بدحجاب نبوده و صرفا افراد بی حجاب را در بر خواهد گرفت. با این حال، باید درک کنید که این فقط یک تحلیل حقوقی است و آنچه صدق می کند این است که بدحجابی و بی حجابی بر اساس یک ماده مجازات می شوند. اما در عمل افراد بسیار کمی به این مرحله می روند و اغلب افراد پس از ادای سوگند و تعهد رها می شوند.
راه ارتباطی با ما 

۰۲۱۸۸۹۷۰۳۷۶

مطالب پیشنهادی  دیه کامل انسان در سال 1402

آدرس: تهران،خیابان فاطمی،رو به روی سازمان آب،جنب خیابان پروین اعتصامی،برج ساعت،طبقه ۱۱،واحد ۱۱۳

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید

امتیاز دهید

جدیدترین مقالات

جستجو در مقالات